ORTOPEDIJA

Grana medicine koja se bavi liječenjem mišićno – koštanog sustava.

U centru zdravlja Fitera tim vrhunskih specijalista ortopedije i traumatologije obavljaju preglede, dijagnostiku i liječenje bolnih stanja sustava za kretanje.

Među najčešćim ozlijedama i oštećenjima su: istegnuća ili puknuća ligamenata ili tetiva, prijelomi kostiju, istrošeni zglobovi, ozlijede meniska, sindromi prenaprezanja i dr.

U najčešće ozlijede i oštećenja spadaju: istegnuća ili puknuća ligamenata ili tetiva, prijelomi kostiju, istrošeni zglobovi, ozlijede meniska, sindromi prenaprezanja i dr.
Uz kvalitetan pregled bitna je i dobro postavljena dijagnoza koja obuhvaća pregled ultrazvukom. Današnjim modernim metodama ultrazvuka mogu se lakše pronaći i analizirati Vaše tegobe te brže doći do rješenja i prognoze oporavka ozlijeda mišićno – koštanog sustava.

METODE LIJEČENJA ORTOPEDSKIH OZLIJEDA

PRP (Platelet Rich Plasma)

Primjena autologne plazme, tj. plazme bogate trombocitima.

Danas se PRP terapija u ortopediji koristi za ubrzanje izliječenja tetiva i hrskavice.
Sam princip koristi prirodnu sposobnost organizma za regeneracijom i pritome oporavkom tkiva. S obzirom da se kod ovog tretmana koristi vlastita pacijentova krv ne postoji mogućnost negativnih nuspojava. Koncentracijom trombocita na jednom mjestu povećavamo količinu faktora koji potpomažu procesu zarastanja. Upravo su ti faktori rasta odgovorni za procese cijeljenja tkiva. Njihova povečana koncentracija ubrzava proces izliječenja ozljeda tetiva, ligamenata, mišića i ostalih mekih tkiva, te znatno olakšava tegobe nastale uslijed artroze ili oštećenja hrskavice.
Po nekim istraživanjima, primjenom plazme možemo ubrzati proces oporavka ozlijeđenih mekih tkiva čak do 3 puta.
Kako bi se omogućila aplikacija na željeno mjesto, ortoped se koristi ultrazvukom koji omogućuje uvid u točnu poziciju aplikacije iako se plazma resorbira u cijelom području ubrizgavanja.

HIJALURONSKA KISELINA

Glavna je komponenta sinovijalne tekućine u svakom zglobu. Aplikacijom hijaluronske kiseline djelujemo na prestanak boli i poboljšanju funkcije zglobova.