INVERZIJSKI STOL

INVERZIJSKI STOL – SISSEL HANG UP - stol za samoistezanje prirodnim putem.

Koristi se kod opterećenja mišića, zglobova, kralježnice koje je uzrokovano tjelesnom aktivnošću kao što su sport, naporno vježbanje, savijanje, podizanje, naprezanje, dugo sjedenje ili stajanje što sve zajedno može dovesti do kompresije i pritisaka kralježnice što vrlo često dovodi do pojave boli.

Položaj tijela u inverziji automatski stvara olakšanje, te se napetost smanjuje a bol nestaje. Inverzijom se usporava starenje kralježnice i zglobova što održava kralježnicu vitalnom. To je suvremeno rješenje vrlo starog načina liječenja kralježnice.

Istezanjem održavamo elastičnost mišičnog i vezivnog tkiva te pospješujemo cirkulaciju posebno u dijelovima tijela koji se slabije opskrbljuju krvlju, jer se inverzijom prazni ustajala krv iz vena nogu što je prirodna relaksacija umornih nožnih vena.

Terapijski učinak istezanjem postiže se laganim razmicanjem zglobnih međuprostora velikih zglobova i međukralježničnih prostora. Terapijsko istezanje postiže se postupnim obrtanjem tijela od 15 ° na više ovisno o individualnom osjećaju ugode.

Koristeći inverzijski stol djelujemo terapijski i preventivno na našu kralježnicu;
- izvrstan način dopune vježbi za rehabilitaciju kralježnice
- smanjuje bol u leđima i vratu
- omogućuje bolju opskrbu diskova hranom
- pomaže u prevenciji skolioze kod djece
- pospješuje opuštenost mišića
- poboljšava cirkulaciju
- smiruje glavobolju
- povećava koncentraciju
- pomaže uklanjanju stresa

Koristite Sissel Hang-up inverzijski stol za ublažavanje napetosti u mišićima i zglobovima.